På fjärde dagen kom rödbetsbiffen

Idag blev inte lugnare trots tråkigt väder. Badade vår Silver idag, städade lite, tog en joggingtur med Silver, slängt massa grovsopor och gjort rödbetsbiffar för första gången. De blev helt okej, men nästa gång blir de mycket godare. Gjorde dem på eget vis:

4 portioner

500 g oskalade rödbetor
2 små färska potatisar
2 morötter
Salt
Vitpeppar
Ströbröd

Skala och grovriv rödbetorna, potatisarna och morötterna. Rör sedan ihop alla ingredienser och låt stå i 15 min för att ströbrödet ska kunna suga upp råsaften från allt och då blir det mycket enklare att forma biffarna sedan. Gör inte biffarna tjockare än 1,5 cm tjocka då det blir svårare att steka dem annars. Stek dem i några minuter tills de ser klara ut. Jag serverade dem med färsk potatis, rårörda lingon och brunsås. Man kan göra andra passande såser som pepparsås till exempel och servera med bulgur eller couscous tillsammans med en grönsallad.

image

Och imorgon ska vi få se lillen på UL igen Jaaaaaa!! Längtat som f*n och sedan är det helg på det. Wunderbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s