H&M har min röst

Folk klagar på H&M och hur oetiskt företaget är. Hallå!? Klart att man vänder sig till den mest synlige på marknaden och attackerar den. Men jag följer H&M och de kämpar mer än många, många andra klädföretag för att främja världens medmänniskor och världsmiljön. Så här lyder deras mål: Alla H&Ms aktiviteter ska kunna skötas på ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart sätt. För att uppnå denna vision har företaget utvecklat sju tydliga åtaganden för handling. Alla avdelningar hos H&M arbetar enligt dessa åtaganden.
Det handlar om att arbeta med ett antal aktiviteter som H&M kallar Conscious Actions. ”Conscious” symboliserar arbetet med att erbjuda mer hållbart mode, både idag och i framtiden. Arbetet beskrivs i detalj i hållbarhetsrapporten H&M Conscious Actions Report som finns tillgänglig på http://www.hm.com. En kortfattad beskrivning av de sju åtagandena och några av H&Ms aktiviteter för hållbarhet finns nedan.

1. Tillhandahåll mode för den medvetne konsumenten.
2. Välj och belöna ansvarstagande partners.
3. Var etisk.
4. Var klimatsmart.
5. Minska, återanvänd och återvinn.
6. Använd naturliga resurser med ansvar.
7. Stärk kommunikationerna

H&M är med andra ord mer etiska än de flesta klädföretagen idag. Du tror saker o ting men läs på och VET istället för att tro. Precis så fungerar skitsnack när man inte vet saker. Sen skulle jag aldrig handla ull- eller skinnkläder och H&M hade varit tip top om de inte använde dessa material.

Köpte dessa två från H&M. Love!

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s