Minibuss eller kombi?

Jag tittar på bilar när jag får tid över eftersom att jag vill ha en större bil till vår utökande familj. Frågan är bara vad vi blir mest nöjd med. Jag har en förhandsfavorit som heter Opel Zafira EcoFlex, och den har hela 7 platser och den är rätt så fin. Dessutom kan den köra på biogas, MEN det finns endast en gas-station häromkring och den ligger vid tågstationen i Sundsvall. Så fåtalet gas-stationer ställer till det. Det finns andra minibussar eller kombis som kör på etanol även men det sägs att etanol inte är så rent utan det kan förstöra motorerna om kan kör för mycket på det. Vad ska man göra om man vill köra lite miljövänligt då? Att köpa en helt eldriven bil är inte så billigt heller och det finns så få varianter av dem. De flesta elbilarna är små till storleken så det går inte i dagsläget. Det enklaste är att ha bensin- eller dieseldriven bil känns det som. Men miljön då? Vilken ska man föredra?

Opel Z
Opel Zafira är lätt den finaste och mest praktiska bilen vad jag vet just nu. Däremot är det krångligt med biogasen och bensintanken som ska fungera som reservtank är relativt liten. Den rymmer inte mer än 16 liter bensin.

Renault_Scenic_2009_001
Gillar Renault Scenics utrymmen och hur den är utformad. Däremot är den aningen plastigare än Opels minibussar.

renault_twizy
Detta är en elbil som Renault har. Askool men liten som sagt. Hade kunnat haft en sådan om man behöver åka kortare sträckor och inte ska packa med massa.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s