Hudvårdstips för killar med jävligt torr hy

Jag har astorr hy, främst på vintern och det är mer än vanligt bland oss nordbor. Killar har en tendens att skita i allt vad gäller hudvård, men det finns en gräns för hur grotesk man kan se ut i ansiktet. Hudbitar som hänger löst i ansiktet är inte sexigt!! Har du kommit så långt att det flyger hudbitar omkring dig så bör du söka jobb som zombie-statist i The walking dead-serien! Det är även dags att göra något åt det och så här ska du göra:

1. Exfoliera – skrubbande av ansiktet med exfolieringskräm eller kaffesump som jag själv använder. Det fungerar skitbra med kaffesump och det är 100 % naturligt. På så sätt försvinner de döda hudcellerna och de mjukgörande krämerna som du kommer att använda senare kan tränga in lättare i hyn efter exfolieringen.

2. Mjukgörande – Krämer eller olja? Krämer som du köper i butik består oftast av mycket skit och mindre bra saker. Det kan verka som att de fungerar, men det är på kort sikt, men på lång sikt har du dåliga ingredienser som sitter fast i din kropp. Jag använder mig av ekologisk kokosolja (Kung markattas) och den passar asbra under vintern då den är lite fetare än jojobaoljan som passar bättre under varmare årstider. Det är en jävligt billig metod men ändå mycket bättre än alla dyra, skitäckliga krämer. Kokosolja har även en naturlig solskyddsfaktor i sig (SPF 15) samt som den innehåller mycket vitaminer.

kokosolja-virgin-ekologisk-kung-markatta

Jag använder kokosoljan under morgon och kväll. Så om du inte vill se ut som själv fan utan vill göra något som går snabbt, men ändå som är skitbra för din torra hy, köp en kokosolja! En halv tesked kokosolja räcker för hela ansiktet och vill du ha till hårbotten så använd lite till det även. Smörj in hårbotten, men gör det en gång varje dag och gör det på kvällen! För du kommer att få håret inoljat och då ser man plötsligt ut som en superbrat med världens mest slickade hår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s