Come on humans!

En lördag då vädret är toppen. Solen skiner, det är någon plusgrad ute men vi sitter inne. När vi vaknade upp klockan åtta imorse så märkte Anna och jag att Arwen inte var hundra idag. Hon var ledsen och åt knappt någon frukost. Efter att ha känt på Arwens panna kunde vi lätt konstatera att det är feber hon har. Nu sover hon efter lite morgonbus. Jag hoppas att alvedonen kickar in och får henne frisk relativt snabbt. Det är hjärtskärande när hon går runt likblek och med trötta ben. Anna är på jobbet nu så det får bli en mysdag hemma.

När man ändå är på sjukspåret så kan jag inte sluta lägga märke till medias prioriteringar. Har ni tänkt på vad svensk media och resten av världen för den saken fokuserar på i nyheterna? Sitt land och sig själva främst. När Malawi har en katastrof som nu, där halva landet är i kris och behöver akut hjälp med mat och vård så lägger svensk media upp ”En mördad i Stockholm i natt” som toppnyhet. Katastrofer som drabbar omvärlden hamnar långt nere i en liten artikel på nyhetssidorna. Hundratusentals barn är utsatta för katastrof och de faller ihop döda som ett korthus hela jävla tiden. Det är liksom som en vanlig dag då barn bara dör runt om i världen och media med deras äckliga makt väljer att hjärntvätta andra och få oss mindre medmänskliga genom att visa andra nyheter som inte betyder något jämförelsevis med vad som händer i omvärlden. Vi måste bli mer medvetna, mer medmänskliga och våra statsmakter måste hjälpa omvärlden bättre. Det är alltid pengar som styr och det är fan helt sjukt.

När Paris blev utsatt för terrordåd så fokuserar man genast på Islam som boven, men det är även det medias fel delvis. Det har inget med Islam egentligen att göra. En polis som följde Islam blev mördad. Det är precis som när Anders Behring Breivik gjorde sitt terrordåd i Norge. Ingen fokuserade på hans religion som han följde. Kristendomen. När det är en muslim, ja då jävlar fokuserar vi på religionen och inget annat. Inte undra på att det bidrar till rastänkande runt om i världen. Och visste ni att USA var de som startade IS (Islamiska staten). Googla lite och se! De sponsrade dem i början. USA står bakom mycket skit i världen, men det är så fula som får oss att tro annat. Jag ser dem som den största boven. Där olja och pengar finns, där finns även USA och gräver.

Jag vill bara att det ska vända nu. Att vi blir mer medvetna, att vi får tillbaka vår medmänsklighet och att media lägger av med den felprioritering de har haft länge. Jag och Arwen önskar alla en trevlig helg här från sjukstugan.

Peace out!

WP_20150207_007

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s