Sanningen om mjölk

Det tog bara några tusen år för sanningen att komma fram. Mjölk är ingen jättebra sak. I alla fall inte den vi människor snor från kossor. För det är det vi gör. Kalvarna tas ifrån sina mammor så att vi ska få deras mjölk. Bara det är så jävla hemskt. Tänk dig, kossors mjölk i ditt glas. Det är vidrigt om man bara förstår. Vi är den enda arten på jorden som tar en annan arts mjölk och dricker den. Själviskt, barbariskt. Känner du ingen empati för den lilla kalven? Som inte får leva med sin mamma, som inte får växa upp och leva fritt precis som du får göra? Utan som ska bli kalvkött bara för att du känner för det, men som inte behöver äta upp en lite unge för att kunna leva ett bra, bättre liv? Om du absolut inte känner något, snälla försök hitta tillbaka till den empati alla vi hade som små barn. Barn känner full empati och de förstår mer än många vuxna. Vi har förlorat oss själva på vägen, men vi kan alla hitta tillbaka.

IMG_0484

Den enda gången vi behöver mjölk är när vi är väldigt små, under våra första år och det är bröstmjölk jag talar om. Resten är bullshit. Forskningen visar att komjölk leder till benskörhet och även till hjärt- och kärlsjukdomar. Bevis finns och ett tydligt sådant är forskningens resultat som visar att Nordens länder har bland de högsta antalen med brutna ben, dåliga skelett samt högt dödsantal förlett av just hjärt- och kärlsjukdomar. Vi dricker så sjukt mycket stulen komjölk och tror att vi blir starkare av det. Forskningen visar att det är tvärtom.

Varför skriver jag då om detta? Jo, för när människor nu kämpar för att mjölkbranschen ska överleva när vi ändå har fått sanningen svart på vitt. Googla det! Tidningar gick till och med ut med sanningen. Det är så irriterande i mina ögon när människor är så blinda, som skriver på listor för att bönder ska få bättre ersättning i Sverige på grund av den minskade efterfrågan på komjölk bland folket. Detta är en våg att åka med om du vill leva ett bättre liv. Du blir bara starkare och hälsosammare om du dricker annan typ av mjölk, som exempelvis havre-, soja-, mandel-, kokos-, rismjölk.

IMG_0481

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s