Mår risigt bra

Jag tänker inte hymla om saker och ting som inte är så bra. Ni har väl läst att forskning visar att människor som bara uppdaterar positiva saker är mer eller mindre psykiskt störda och lider av personlighetsstörningar. Det är logiskt om man tänker efter. Ingen människa lever felfritt, upplever inga hinder i livet eller är positiv 24/7. Det är inte mänskligt och jag irriterar mig på dessa beteenden eftersom att de är lögner rent sagt. Jag har varje dag stunder som är mindre bra, stunder då jag kanske stressar (inte bra), stunder så Arwen är väldigt mammig utan anledning och börjar tjura (irriterande om Anna ändå står 10 cm bort) eller stunder då jag inte tar vara på stunden och chillar när jag har möjlighet (jag är en idiot). Men det säger inte att jag är olycklig eller att jag hatar att vara pappa. Jag älskar mig själv och jag älskar Arwen. Jag älskar att vara pappa och jag har aldrig älskat att vara det mer än något annat jag har varit i mitt liv.

Det har varit en fantastisk dag i lilla Sundsvall. Anna jobbade hela dagen och jag hade först stopp i tankeverksamheten innan jag kom på något som Arwen skulle tycka om. Vi tog vårt pick och pack (skötväskan och jycken) och gick till stan först för att sedan ta bilen från stan till Norra berget. Väl där så strosade vi runt och busade innan vi landade på Café Gullgården. Vi proppade i oss ett par pannkakor och bara njöt av den stilla stunden. Arwen passade på att charma caféägarinnan och gästerna. Hon socialiserar gärna med alla som kommer i närheten.

DSC_0691

Årets larmrapport har kommit och i år är det ris som är si så där och folk som då drar sig undan och skiter i riset är lite väl bakom flötet som inte läser på bättre. Det gäller först och främst inte all ris, och det är ingen risk ifall du äter en varierad kost för det andra. Ris är en väldigt viktig och bra baskälla (och jävligt god). Det finns arsenik i mycket idag. I vatten du dricker, i grönsaker, i mjöl, i spannmål och i annan mat. Men kött är fortfarande det farligaste att få i sig. Jag äter ris en gång i veckan minst och jag köper bara ekologiskt basmatiris som inte är med på denna fina lista över arsenikrika rissorter. Jag mår i alla fall asbra och jag längtar nu till Maj då jag och kollegorna ska köra Toughest 2015 i Umeå.

Och i risens anda så gjorde jag en fantastisk kikärtsgryta med sötpotatis idag. Den serverades med ris så klart. What else!? Dig in! (I bilden alltså..njut!)

DSC_0706

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s