Vegansk smulpaj is tha bomb!

Bokstavligen talat så är det en smakbomb i munnen. Jag fick lite rabarber från farsans o morsans kolonilott och bestämde mig för att göra en asgod och knaprig smulpaj. Testa detta!

2 lagom stora rabarber
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 dl råsocker
0,5 dl strösocker
100 g mjölkfritt smör
Kanel

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform så länge. Hacka sedan rabarbern i små bitar och blanda den med strösocker och kanel i en bunke. I den andra bunken rör du ihop smöret med havregryn, vetemjöl och råsocker. Råsocker gör att det blir lite knastrigare pajbotten och pajsmulor. Knåda sedan ut en tunn pajdeg i formen och lägg sedan i rabarbern. Sist lägger du på resten av degen men som du smular över rabarbern så att det täcks. In i ugn och 25 min senare är den perfekt. Eat til you drop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s