Blöjtastiskt

Vi har testat olika blöjmärken, ekologiska som icke ekologiska och det är en tuff nöt i föräldralivet. De ekologiska är oftast väldigt dyra, framtill nu. Jag har hittat ett nytt märke som gör blöjor från 99 % återvunnet material. Okej, jag kan leva metoden där 1 % procenten som kommer från något annat än återvunnet. Bambo heter blöjmärket och det är danskarna som har tagit fram det. De säljs i megapack och de är lika billiga som Libero. Blöjtastiskt!

310145_1663

Blöjbergen är enorma världen över och det är på tiden att det kommer mer miljöanpassade blöjor. Det är rätt intressant hur Libero och Pampers inte vill gå så långt att de gör helt nedbrytbara blöjor. De har kapitalet och kunskapen men de tjänar nog bättre på att första miljön mer än att hjälpa den. De kan hålla nere kostnaderna om de gör blöjor av dåliga och billiga material. Det speglar egentligen bara hur de stora globala företagen driver sina verksamheter när de gör skit och säljer skit. Skit blir skit och skitbilliga produkter säljer skitbra. Men det sker en revolution där ute och eko är på frammarsch världen över. Det är oundvikligt och förhoppningsvis är allt eko precis som det var innan vi började modifiera och lägga skit i vår mat och i våra övriga saker. Eko is the new reko.

Annars har vi förlorat vår gasbil under helgen och den köptes in av Berners. Den mådde inte bra och led av bilcancer, men Berners skulle ta bra hand om kärran. Det känns mycket bättre nu och vi kan fokusera på framtiden utan en stor sten som tynger. Ta hand om dig gasmobilen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s